Om oss

GladQ AS ble etablert i mai 2016, men har over 30 års erfaring innen gårdsdrift.
Vi er lokalisert på Nærland i Finnøy i Stavanger kommune.

Fra melkebonde til Spinder-forhandler

-Det handler om 3 ting: Dyrevelferd, Dyrevelferd og Dyrevelferd, sier Jon Nærland og holder frem tre fingre.

Glad ku, glad bonde

Utsikten fra fjøset på Finnøy er upåklagelig; fjord og fjell, holmer og skjær ligger badet i varm høstsol. Men det vakre landskapet utenfor bryr ikke kyrne seg nevneverdig om der de spankulerer ubekymret rundt i løsdriftsfjøset til Jon og Astrid Nærland.

-Hvis kua har det bra, har bonden det bra. Så enkelt er det, sier Jon.
Den trivelige bonden fra Finnøy har drevet gården på Nærland siden 1990, og har nå overlatt gården til sønn og svigerdatter, Petter og Ingrid. Lenge var kyrne i besetningen hans plaget med hovne haser, sår på knær og sår etter nakkebommen. Dyrlegen måtte ofte komme på besøk. Kyrene hadde smerter og ubehag, og det hendte rett som det var at de ikke orket å reise seg når de skulle melkes.
– Det va ei plaga, sier Jon ettertrykkelig. Noe måtte gjøres.

God investering

-Avløseren min leste om de todelte vannmadrassene til det nederlandske ¬firmaet Buc Holland som solgte madrassene Dual Waterbed fra Canada. Jeg tenkte at det kan da ikke skade å prøve. Den som intet våger, intet vinner, sier han.

Sju madrasser ble bestilt og montert i februar 2016, og på ettersommeren fikk alle kyrne todelte vannmadrasser.

Det har Jon aldri angret på.

Etter seks måneders bruk gjorde TINE en undersøkelse av besetningen til Jon som viste betydelig forbedring i bein-, rygg- og nakkeskader. Overgangen fra enkle båsmatter med skumgummi i front til todelte vannmadrasser hadde praktisk talt eliminert problemet.

Du kan trygt si at det var en god investering. Kyrene ligger lengre, de har mindre plager, de melker mer og celletallet har gått ned. Vi fikk et nytt liv, både kyrne mine og meg.

Gir full gass

Jon var begeistret. Så begeistret at han ønsket å dele det glade budskap med andre bønder. Dermed kontaktet han Buc Holland for import, og etablerte firmaet med det fengende navnet Glad Q sammen med odelsgutten Petter. I skrivende stund har de solgt og montert nærmere 2,500 vannmadrasser i fjøs over hele landet.
Petter og kona Ingrid har tatt over gården, men Jon har ikke tenkt å legge inn årene.
– Nei, ikke i det hele tatt. Jeg har riktignok en vond skulder etter mange år som bonde og melkebilsjåfør, men jeg kan fortsatt brukes til mye, smiler 62-åringen.

Derfor har far og sønn nå tatt sin glade ku et skritt videre, og blitt fullskalaforhandlere for fjøsinnredning til melkekyr. Buc Holland er historie og har blitt en del av Spinder.
Glad Q har blitt stolt forhandler for Nederlandske Spinder. – Ja, nå gir vi full gass. Dette har jeg tro på, sier de entusiastiske melkebøndene fra Finnøy.

Lykkelige kyr gir god melk

Se alle våre produkter

Kundehistorier

De beste

– På en landbruksmesse i Stavanger fikk jeg presentert produktene til Spinder og Glad Q og bestemte meg for å prøve, sier Livar Nedrebø.

Veldig fornøyd

– Jeg er veldig fornøyd med både Glad Q og produktet. Vi hadde også problemer med hovne haser, nå er det så godt som borte, Erik Voll.