Våre produkter

Innenfor kategorien drikke tilbyr GladQ et omfattende utvalg av drikkekar, alt fra små emaljerte drikkeskåler til små og store modeller i rustfritt stål.

Drikke

Drikke

Rikelig med ferskt og rent vann

En ku drikker store mengder vann. Omtrent 88 % av melk er tross alt vann, mens gjødsel også i stor grad består av vann. 120 liter vann om dagen er et rimelig gjennomsnitt. En ku drikker raskt; alle disse literne går ned på kort tid. Dyrene er spesielt tørste rett etter melking.

Dette betyr at tilstrekkelig vann må være tilgjengelig i fjøset, med rask tilførsel av ferskvann. Gjerne 40 liter vann i minuttet!

Riktig vannforsyning kan leveres med drikketrauene Classic eller Pingo og/eller drikkekar med ventil (individuelt drikkekar). Et stort drikkekar er best egnet for å gi mange kyr rent drikkevann på kort tid. Tommelfingerregel er 7 cm lengde på felles drikkekar per ku og 20 dyr per hurtigdrikkepunkt.

Det er viktig at drikkevannet er rent. Drikkekarene må derfor være enkle å rengjøre. Et varmeelement kan brukes for å forhindre isdannelse om vinteren, med et sirkulasjonspumpesystem, om nødvendig.

“Mengden og kvaliteten på drikkevannet er avgjørende for kua!”

Spinder tilbyr omfattende utvalg av drikkekar, alt fra små emaljerte drikkeskåler til små og store modeller i rustfritt stål.

Pingo drikkekar

For å produsere mye melk, må en ku også ha lett tilgang til vann og kunne drikke mye. Dette gjør et Pingo drikkekar til det perfekte valget.

Individuelle drikkekar

Det enkle drikkekaret i rustfritt stål (modell 500) er egnet til å gi én ku ferskt og rent drikkevann til enhver tid. Finnes også i dobbel-versjon.

Sirkulasjonsenhet vann

Suevia vannsirkulerende pumpesystem for kalde fjøs med drikkekar. Systemet sørger for at vann varmes opp og pumpes rundt.